27/8/07

La Festa Major ja és aquí i ja ha marxat...

I ja tenim aquí les Festes Majors. Enguany hem fet el complet: Navàs, Manresa i Oló. A la primera d'elles vam anar al concert del Pets de divendres i en el qual es van posar el públic a la butxaca gràcies a les intervencions del seu cantant, en Lluís Gavaldà, i del so autèntic de les seves guitarres. Els Pets ja no tenen "llufes" però no desentonen gens! La pluja va refredar i deslluir una mica el concert però al final va lluir el dia. Vull dir la Nit. De fet es van acomiadar del públic amb aquesta cançó que ara reproduim:

Interessant, oi? A mi em va semblar com si Els Pets fossin un escriptor i després d'escriure tota la seva obra l'acabessin amb la seva signatura. Aquesta cançó és la signatura després d'un concert més que digne, i a sobre en català!

L'endemà vam anar a Festa Major de Manresa: Oreneta d'Or, gegants, cavallets, etc i concerts al vespre per tota la ciutat. Un dels que esperàvem i ens va decepcionar un pelet va ser el del grup "Antònia Font". Aquest grup conegut per la seva música "electrònica" però amb accent balear i lletra "curiosa" va anar mostrant que sí sabien escriure lletres curioses i una mica de música electrònica, però en canvi no saben acabar les cançons amb una mica de gust: totes elles acabaven com el "Rosari de l'Aurora"! Encara no estàvem aprenent els "estribillos" i ja ens acabaven la cançó! Á més resulta que la majoria de gent no en sabia cap cançó, només la que es diu "Oh, yeah!". Però ni amb aquesta cançó no van aconseguir arrencar la passió de la gent que assistíem al concert.

I finalment diumenge vam presenciar amb companyia dels nostres amics de Navàs, Anna i Joan i la seva petita Núria, el castell de focs. Enguany ens va semblar que havia estat pensat pels que anaven a veure'l al Parc de l'Agulla ja que no va ser tan pròdig en palmeres i sí més en "fonts" que no vam arribar a veure. Això va significar que la gent que esperàvem el castell de focs no ens semblés tan lluit com altres anys. De totes maneres no va faltar l'Oooooooohhhhhhhhhh, que maco!

El complet de les Festes Majors la vam fer a Oló. Enguany només vam poder gaudir de l'ambient que es vivia a baix el poble després de missa i del què ens van explicar parents i coneguts sobre els problemes que van sorgir el dissabte amb la Festa de l'Escuma quan no es van presentar els que l'havien de fer, i es va haver d'improvitzar una "ruixada" amb els gegants d'Oló per als més menuts. També ens van explicar com va anar la Gimcana sobre la Història d'Oló i el funcionament del bar del pavelló durant els concerts/balls (sembla ser que hi va haver una rotació de "barmans" important entre els que forment part de la comissió de festes). El nostre peregrinatge de diumenge va acabar amb la Ballada de Sardanes després de pair el bon dinar que ens va fer la iaia Pepeta. No puc estar de dir que les sardanes cada cop estan més ben tocades, i de fet, la cobla la Principal de Terrassa, amb en Lluís Coma al capdavant, van tocar a bon nivell, però en canvi cada cop estan menys ballades malgrat els esforços que es fan per a ensenyar a ballar-les als més joves. És una llàstima però és així.

3 comentaris:

Miquel À. Gili ha dit...

Ueiii!!!

renoi, quina cap de setmana, i depsres dieu de mi.

xò quanta Festa Major, Navàs, Manresa, Oló!!! Bufff

Jo només me limitat a anar a Navàs els 3 dies.

Els Pets impressionants, em van agradar moltíssim, llàstima que se'm va fer molt curt, xò molt molt.

Xò en fi. La veritat és que el Gavaldà és un cantant excel·lent. Hi han cantats que perden en els directes xò ell no.

I buenu, ara a veure si dissabte veig els Lax'n Busto a Calaf. Com que hi anem amb els gegants, a veure si trobu algu hi mi puc quedar. Sentiré el nou cantant a veure com sona.

Vinga macus ens veiem aviat.

Una forta abraçada

Anònim ha dit...

HOLA!!!

Els pets hos agraden ja ho veiem.
I a qui no!
El què no he acabat d'entendre és el vídeo que heu posat...

En fi que ara acabada la festa major uns a treballar i altres a fer vacances tot el més!!!

Ha! per cert!
vaig veure per el regió 7 que a la portada del programa de la festa major de Manresa hi havia una iaia molt Roquera ...
És veritat?

Eva

Anònim ha dit...

HOLA!!!

Torno a ser l'Eva.
És que em vaig deixar de fer-vos una pregunta...
No heu quedat farts de festa major???

Eva