23/8/07

Aprofitant l'estiu...

L'estiu a casa nostra és bastant llarg però l'agost és un mes que aviat l'acabes. Per això s'ha d'aprofitar a fer coses i com que no estem de vacances cal que els caps de setmana els expremem a fons. Una de les coses que hem fet i que teníem en ment des de fa molt ha estat visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres, a la vora del pantà de Sau. Aquest monestir, el gran desconegut, és el "Sant Benet" d'Osona, situat també a la vora d'un dels rius més importants de la Catalunya, el Ter, en un meandre fantàstic i envoltat de natura: la serra de Tavertet i les Guilleries.
Ens hi vam acostar a mitja tarda i el color que tenia l'agost a aquella hora va afavarir-ne el bon gust que ens va deixar de boca el paratge i el monument. Un monestir complet, fet sota la norma de Sant Benet i l'estructura arquitectònica de Cluny, a França.
Restaurat a fons darrerament i havent perdut qualsevol ornamentació del passat, se'ns va mostrar esplèndid, amb sales plenes d'informació sobre els monestirs en la mesura justa, maquetes interessantíssimes sobre l'ornamentacó que devia tenir en els seus moments d'esplendor, amb música acompanyant a l'interior de l'església basilical de magnitud considerable. I en aquell racó de món vam poder apreciar com la natura es fa pas malgrat el terreny: uns càctus el nom dels quals no recordo, arrecerats a la vora dels penya-segats, formant parterres a l'estil de la gespa a mesura que ens anàvem acostant al monestir, el qual no es veu fins que pràcticament arribes a ell. Una visita cultural que ens va costar 6 euros però que us podem assegurar que estan ben invertits.
Ah, si voleu fer la ruta pel camí vell tindreu algun problema ja que el camí s'estreny de manera considerable en una roca on segurament us haureu d'estrènyer el cinturó o passar de puntetes i empassant-vos la respiració. Si no us ho creieu mireu la següent fotografia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pregunta. El camí que dieu que s'hi hi passem ens tenim que estrenyer el cinturó i passar de puntetes i aguantar-nos la respiració, el van fer els homes o només el van arreglar perquè pogués passar com a camí???

Eva

àngela ha dit...

Més que un economista sembles un guia turístic dels bons. Una catifa de cactus sobre el pantà de Sau? Què entens tu per una catifa? Una cosa que es pot trepitjar? Compte a escriure amb una copa de més!!