18/8/07

Kit-Kat a Gràcia!

Mes d'agost, mes de Festes Majors! Una de les més concorregudes del país i situada al bell mig del mes d'agost és la de Gràcia, a Barcelona. I ahir al vespre, després d'una decisió ràpida i unànime, vam acostar-nos a aquest barri de la capital per a conèixer de prop la realitat d'una Festa Major a ciutat, però en un poble dins d'una ciutat com els agrada dir als que viuen al barri de Gràcia.

Gràcia és una illa de cases dins de Barcelona amb unes característiques pròpies i alguna d'elles la vam poder veure ahir: catalanitat! La llengua catalana encara és ben viva en aquests carrers de la capital i a uns joves de poble com som nosaltres ens satisfà comprovar que la llengua dins de Barcelona encara "belluga".
Però Gràcia a l'agost és la seva Festa Major. Hi ha algun carrer que s'engalana i té molt bones idees, algunes d'elles les podrien utilitzar a Sallent per les Enramades de Corpus perquè són ben originals i el resultat espectacular. El material més utilitzat és el plàstic, el de les ampolles d'aigua, les quals s'utilitzen per a fer qualsevol cosa: flors, serpentines, el que sigui.
El carrer més digne és el de Verdi, al qual li han tornat a atorgar el Primer Premi del concurs d'enramades que cada any es fa. En ell s'ambienta la carretera número 66 que creua els Estats Units de punta a punta, i en el qual es poden veure des d'uns ninots sobre unes motos perseguits per un cotxe de policia fins a uns "surfers" que despedeixen el carrer. D'altres carrers interessants són el Llibertat, Providència, Tordera, Mozart, etc. Des del fons del mar a la selva més fantàstica es pot visitar a Gràcia aquests dies.
Nosaltres vam acabar la nit escoltant els "Strombers" al bell mig del carrer Bailén, el nom dels quals ens sonava una mica però no coneixíem, i de veritat ens van agradar ja que era una música de festa a l'estil "ska" i "reggae" a la catalana. La única cosa una mica desagradable era la "ferum" de "porro" i el "personal" que escoltava el concert, tot ell jove, però en general una mica "desmarxat".


Bona Festa Major Graciencs! Aviat celebrarem la d'Oló, esteu tots convidats!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oita'ls ells de Festa Major.

Mu bé així k heu anat a la competència de les Enramades de Sallent??

Esperu baixar-hi algun any a Gràcia per a veure que si cou per aquestes dates. Tot i que amb el que m'expliqueu, en pots sortir una mica col·locat de tot plegat.

jejeje

molta llum!!!

Anònim ha dit...

Aix, quin cap

Potser meu conegut eh, però sóc el Miquel À.

Si voleu podeu passar x


www.fotolog.com/miquel_gili

Anònim ha dit...

Al dir "El Carrer més digne és el de Verdi" voleu dir que el carrer que a vosaltres també hos va agradar més va ser el de Verdi?

Eva