16/8/07

De tot una mica i una mica de tot...(Vacances 2)

El país és molt gran i evidentment té de tot una mica i una mica de tot. Millor dit: té de tot una mica i d'algunes coses en té molt!
De les coses que té més són cascades i si no comproveu la bellesa d'aquesta el nom de la qual és Feigefoss.
Una altra cosa que també té i molt, fins i tot considerat Patrimoni de la Humanitat són Fiords. Aquest, el que vam visitar principalment és anomenat Sognefjord o fiord dels somnis.
Noruega és un país molt muntanyós, de muntanyes no massa altes tot s'ha de dir, però evidentment de fórmula típicament alpina. Jutgeu vosaltres mateixos si aquestes muntanyes són de veritat muntanyes. Aquesta vall, en concret, s'anomena Austerdalen. Bonica, oi?
Associat al paisatge alpí té també glaceres i malgrat que nosaltres en conèixíem ja algunes com les que vam veure a Islàndia durant les vacances del 2004, no van deixar de sorprendre'ns ja que les vam poder tocar, palpar, respirar de ben aprop. Aquesta és la coneguda Brikdalsbreen la qual surt a tots els catàlegs de viatges a Noruega.
De cultura mil·lenària els en queda ben poca. De la cultura vikinga, la que ells "exporten", els en queden ben poques traces- potser el seu caràcter "rude"- però al final de la gloriosa època vikinga en va sorgir la de la cristianització, l'expressió principal de la qual és la stavkirke (església de fusta), de les quals n'han quedat fins a 28 exemples, algunes de les quals també Patrimoni de la Humanitat. La més important d'elles és la que us acompanyem: la de Borgund. Aquestes esglésies de fusta van ser construides al segle XII principalment, a l'època en què nosaltres construíem les nostres esglésies romàniques que encara perduren a centenars, però que en el seu cas els ha estat més difícil de conservar a causa del material perenne emprat en la seva construcció: la fusta.
El que també tenen a centenars són llacs i noms impronunciables com el d'aquest paratge amb ruïnes de l'època del víkings.
La seva capital, Oslo, és una ciutat bastant grisa malgrat que té algunes coses dignes de reconeixement, entre elles el seu "Tibidabo" on es practica el salt de trampolí en esquís: el Holmenkollen.
Oslo és essencialment coneguda pel seu Ajuntament, un edifici de maó, ple d'oficines i de burocràcia però que té el rellotge amb l'esferea més gran d'Europa, de fins a 8 metres.
A Oslo també es pot visitar un parc ple d'escultures de pedra i bronze d'un senyor que es deia Gustav Vigeland. En ell s'hi recreen totes les fases de la vida de l'home.
Tela tot el que es pot veure a Noruega, no? Si us heu quedat amb el cuquet de veure més coses no patiu perquè de mica en mica us ensenyarem el que vam veure d'aquest país tan "apreciable".

1 comentari:

Anònim ha dit...

UFF!!! Ja m'agradaria a mi, fer un viatge així!I a més amb avió!!!
Visitar fiords,llacs, cascades...
Un cop ja ha passat no teniu ganes de tornari??

Eva