28/8/08

El final de les glaceres...

L'escalfament del Planeta és una realitat. No cal anar massa lluny per a adonar-se d'aquest escalfament global. A casa nostra el patim, a d'altres latituds el disfruten. Mentre aquí les collites de cereals minven cada any degut a les sequeres prolongades d'hivern i primavera, i la temporada de bolets no arriba mai ni mai per molt que se la esperi, a latituds com la de Moscou o Dinamarca es freguen les mans per tenir estius una mica més llargs i calurosos.
Enguany hem tornat a veure amb els nostres ulls éls efectes de l'escalfament planetari. La glacera més gran de la península, la de l'Aneto, redueix la seva superfície mica en mica malgrat que sembli tan i tan gran. L'efecte que ens fa, però, és que és la única neu -o glaç- que hi ha a tots els voltants en ple mes d'agost i per poca que se'n vegi sembla qui sap la que hi ha.
Per cert, el pic de l'Aneto, de 3404 metres sobre el nivell del mar, és el que queda més a l'esquerra de la foto. Els pics centrals o serra central, s'anomenen de Coronas, Pico Medio i Pico Maldito, i els que apareixen més a la dreta són els pics de la Maladeta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És veritat!

I que els pantans estiguin plens no hi vol dir res, hem d'estalviar aigua...



Eva