29/8/08

De Festa Major en Festa Major...

Aquesta setmana de mini-vacances o altrament dit Kit-Kat vacacional -parèntesi laboral- està completament dominat pels actes programats en les Festes Majors. Primerament, la d'Oló, que ja s'ha acabat, i segon la de Manresa, que avui al vespre tot just esclata.

A la d'Oló he de destacar el fet històric que per primer cop en molts i molts anys no s'ha finit la festa amb una cantada d'havaneres. Aquest any s'ha acabat amb un concert molt digne del "Pont d'Arcalís", encapçalat per l'Artur Blasco i en Jordi Fàbregas. La cançó més aplaudida "Sant Cristo de Conques", que al ritme que va es convertirà en la "Cançó Nacional Oficial per a fer ploure"!. De fet és una cançó que cantaven els pagesos en temps de secada i li pregaven al Sant Crist de la zona perquè plogués. Enguany diu que porten molt bona "ratxa" i plou després de cantar. A Oló van cantar-la dues vegades i la pluja em sembla que hi va arribar més tard, no sé si dimecres cap al tard.

A Manresa hem encetat la Festa Major a base de trencar-nos el cap i les mans fent papiroflèxia. A mi em van dir que aniríem a fer això i pensava que faríem gimnàstica o alguna cosa semblant però...resulta que és crear formes a base de doblegar i doblegar papers. Vaig fer tot el que em van demanar però després de tants anys d'haver deixat l'assignatura de "Plàstica" puc assegurar que no he millorat ni una mica la meva traça "manual".

Més tard vam anar a "Alternar" una mica. Dic alternar perquè vam participar en el concert organitzat per la FMA -Festa Major Alternativa-. L'ambient semblava maco però... els peluts, barbuts, jipis i altres, es van anar fent seva la festa, com no podia ser d'altra manera. El que cantava, en Feliu Ventura de Xàtiva, va estar a bon nivell i sempre ben acompanyat d'un guitarrista jove ben virtuós. Llàstima que el jove només faci concerts organitzats per gent d'aquest perfil i no pugui anar a una Festa Major com la de Manresa en condicions normals i oficials.

La trajectòria que duu és ben significativa però... potser s'ha posicionat massa políticament i fins i tot els que manen el veuen contrapoder. I això que és molt jove! A mi m'agraden les seves cançons i apostaria per ell en una Diada Nacional a Barcelona organitzada pel Govern de la Generalitat però... dubto que hi arribi ara per ara i sobretot si continua fent amics de la "talla" dels que organitzaven el concert d'ahir. Perdoneu l'expressió però un cantant com ell, si vol dedicar-se a cantar per damunt de tot, cal que faci amics de totes les "talles", no només de talla "Alternativa". Espero que un dia el contractin per anar a omplir el Kursaal i no només el "Puigmercadal".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres tiet Joan! No sabies què és papiroflexia? jiji...


Eva