24/1/08

Completant la trilogia: Codis, l'Església i Criptologia

La lectura té molts beneficis per a la salut. Segons diuen els experts: tranquil·litza, ordena els pensaments, ajuda a construir opinions, millora el coneixement de la realitat, forma i educa, etc. Amb l'objectiu d'aprofitar tots aquests beneficis m'he plantejat molt seriosament convertir el 2008 en un any de Lectura. Per això he començat ja a llegir algun dels llibres que el Tió de Nadal i els bons Reis d'Orient em van portar.
He iniciat l'any amb un llibre que vaig demanar posant moltes expectatives en ell: Fortalesa digital, d'en Dan Brown, l'autor d'El Codi Da Vinci. Aquest llibre, escrit abans que el Codi i que l'altre gran èxit de l'autor, Àngels i Dimonis, manté el mateix ritme trepidant, plantejament dramàtic, narració directa i suspens que aquestes dues obres amb la qual cosa, a qui li hagin agradat ja aquests dos best sellers, segur que també li agradarà i l'enganxarà Fortalesa digital.
Fortalesa digital va posar la primera pedra d'un estil narratiu i temàtic que va explotar amb el Codi Da Vinci: un personatge masculí i un de femení que tenen o tindran relacions sentimentals, persecucions intrigants que acaben amb "sang i fetge" i sempre degut a la necessitat de desxifrar un codi a contracorrent - en el Da Vinci era la veritat sobre la descendència de Crist, en els Àngels i Dimonis per aturar la caça de cardenals, i en aquest darrer desencriptar un codi que pot acabar amb la seguretat a Internet-. Al mig de la història hi ha també lloc per a traicions impensables i per a solucions a la trama totalment imprevisibles. És el segell d'en Dan Brown que tant enganxa als seus lectors, entre els quals m'hi compto jo, naturalment.