2/10/07

Noruega. Dia 2: Presa de contacte i primers oooohhhhssss...(Vacances 4)

L'endemà de passar la primera nit a Noruega ens posem en marxa en direcció nord per la carretera principal que va a Oslo. Conduint per un paisatge de camps de blat ja daurats i de granges de l'estil dels "clics de Famobil" ens adonem que el ritme de les carreteres noruegues ve marcat per uns aparells molt respectables: els ràdars. I quins aparells, aquests ràdars, tan diferents dels que ens multen aquí! Ja veníem avisats des de Catalunya que allà dalt els límits de velocitat eren sagrats i nosaltres que estàvem de vacances vam agafar un ritme de conducció adaptat a aquell moment que vivíem: si deia trenta, trenta; si deia quaranta, quaranta; si deia cinquanta, doncs cinquanta; i si deia seixanta, eeepppp que hem d'anar a seixanta!


El viatge tira endavant i ens desviem cap a la costa per a visitar els primers fiords de Noruega sense baixar del cotxe. Bonics però semblants als que ja havíem vist a Dinamarca. Ens tornem a desviar per a tornar a agafar la carretera principal i...vaja, els famosos peatges noruecs, sense cap vigilant, només amb càmeres on són obligatòries les 20 o 30 corones per poder continuar. Sort que acceptava targeta perquè si no ja ens véiem fent la primera infracció a Noruega. Continuem el viatge però sense apretar massa el gas ja que...estem de vacances!

Passem per l'àrea metropolitana d'Oslo però sense entrar a la ciutat i ens desviem cap al nord, direcció a la ciutat de Honefoss. Anem mantenint la velocitat però més endavant i abans de fer la primera visita preceptiva al "Kongens utsikt", vam tenir el primer esglai a la carretera degut a la que ens pensàvem que ja teníem controlada: la conducció sense embragatge. Resulta que donar gas ja en sabíem ja però el frenar el confoníem sovint amb l'embragatge -que el cotxe no tenia al ser el canvi automàtic-. Doncs bé, després de passar-nos una cruïlla, trenquem a la dreta per a donar mitja volta i vam frenar tant que ni els millors "derrapatges" de cotxe de "rally". Però l'anècdota va quedar aquí i no va anar a més. En tot cas vam poder comprovar que el sistema de frenat i la seguretat del Volvo estaven fora de dubte.

Reengegat el cotxe i de nou en marxa ens enfilem carretera amunt cap al "Kongens Uksikt" o mirador del rei, un bonic mirador del fiord i dels llacs. Però el segon peatge apareix al nostre viatge i aquest no acceptava la Visa. "trinco trinco" 20 corones. Nosaltres estàvem disposats a pagar-les però resulta que...que no teníem monedes i deixar un bitllet de 100 corones no hauria estat de rebut. Per tant i després de mirar que no hi hagués cap càmera tirem endavant i arribem al parking on començava la caminadeta que ens havia de portar al mirador.


El camí començava en una espècie de resort de muntanya amb les seves casetes de fusta i s'endinsava a un bosc de pel·lícula, de fades i focfollets, de gnoms i també de trolls, però també d'óssos que segons sembla abundaven en el passat. A la fi el bosc s'aclareix i arribem al mirador i...primer Oooohhhh del Viatge! Un paisatge de llacs i fiords que no coneixíem i que el rei de Noruega ja havia tastat en el passat. Allà, com fem aquí, el que diu el rei és sagrat i el mirador, en atenció al monarca, se li va posar el nom en honor seu: "Kongens Utsikt".
Bé es mereixia un oooooohhhhhhhhh ben llarg, oi?

2 comentaris:

Miquel À. Gili ha dit...

Iepa!!!!


Joan, bé ahir em vas dir q no comentava, doncs aquí em tens!!!

Noi, t'expliques com un llibre obert, i a més a més, sense cap falta ortogràfica. Ole, això si q és digne d'un Pompeu. A no ser q repassi les faltes la Irene, q això també podria ser. Jejejejeje


en tot cas, bonissima l'anècdota del cotxe, no saps pas els fart de riure q m'acabu de fer. Jajajajajaja, és q és bonissim. Quina derrape, digne de ral·li, segur.


En tot cas, i canviant de tema, el q no es pot negar és l'impressionant paisatge. És impressionant tot plegat, quina verdor.


Menu ja està.

Ei, ens veiem!!!!

Molta llum!!!!

Anònim ha dit...

OOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!
Tot Molt bonic si si! però una mica tand no? Que no hi vau anar per l'agost???

I ja es veu ja que lluïu de cotxe!!
Ponyeters!

Nouruega i Volvo!!!
Paisatges i Peatges!!!
OOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

Eva