9/4/07

Però hi va haver temps per a tot...

Si al matí vam poder gaudir de la neu a l'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera, a la tarda vam descobrir el centre de la comarca natural de la Cerdanya, Puigcerdà.
El campanar de l'església, els carrers més cèntrics i comercials (fins i tot vam poder veure la nova oficina de Caixa Penedès), fer un tallat en una xocolateria, adonar-nos que Puigcerdà és una de les viles catalanes amb més pastisseries per metre quadrat i finalment descobrir que el llac tan conegut de la vila va ser iniciativa d'un senyor...Danès. Sí, ens va sorprendre molt que el llac porti el nom d'aquest senyor d'origen danès que va ser cònsol de Dinamarca a Barcelona a finals del segle XIX, i que en un dels seus viatges per Catalunya es va enamorar de la Cerdanya on hi va comprar uns terrenys, hi va edificar una "torre" i més tard va proposar a l'ajuntament de crear un llac artificial sobre un llac natural ja existent. El senyor es deia Schierbeck.

Tot molt bonic. I com vàrem comentar... aquest llac té un aire danès, és veritat, però... a Dinamarca no tenen un paisatge nevat de muntanyes com el té la Cerdanya.