7/3/07

Anècdotes que fan riure.

Si heu anat seguint els vídeos que us vam adjuntar en el passat comentari us devíeu fer una idea de com és aquella societat, la...Danesa. Sí, era Dinamarca amb la seva capital: Copenhague. Malgrat tot, voldríem avisar-vos que no sempre s'han comportat d'aquesta manera malgrat que encara els queda alguna cosa. Per a il.lustrar el passat d'aquesta societat, la que fou la societat vikinga, voldríem ensenyar-vos una fotografia d'una estàtua que hi ha al costat de l'Ajuntament de Copenhague. Aquí la teniu:
A la foto podeu veure el campanar de l'Ajuntament de Copenhague, el qual té alguna semblança amb el conegut Big Ben de Londres. Però al què ens volem referir sobre el passat Víking està relacionat amb els dos músics que toquen l'antiquíssim instrument "lur", d'origen escandinau situat al costat de l'Ajuntament en un pedestal altíssim. Per tal que entengueu el fonament d'una societat com la escandinava en general i Danesa en particular cal que presteu atenció al que diuen les males llengües sobre aquests dos personatges, els anomenats "Lurblaeserne": segons els actuals danesos, aquests dos instrumentistes de trompa de l'Edat de Bronze (2500 a.C.) només aconsegueixen fer-la sonar quan per sota seu passa una noia verge. El que és interessant com a reflexió és que ningú ha aconseguit sentir-los tocar la famosa trompa, la qual cosa ens fa pensar que segurament queden poques verges a Copenhague (si més no aquestes no es passegen mai per sota els famosos instrumentistes).
A tall d'exemple, i salvant totes les distàncies, aquestes males llengües tenen alguna característica semblant amb les males llengües que parlen sobre el nostre estimat Cristòfor Colom al Port de Barcelona, del qual se'n va fins i tot popularitzar una cançó que deia "El huevo de Colón" (aquest "huevo" a què es referia? Tenia alguna cosa a veure amb el tema de la verge danesa? Estem segurs que sí).