10/9/07

Fer vacances també és...descobrir!

Mentre duren les vacances s'ha d'aprofitar a conèixer món i a veure coses noves. Ahir al vespre vam poder-ho fer i ben aprop de casa nostra, a l'Anoia, al Castell de Boixadors.

Aquest castell situat en un turó a 845 metres d'altitud fent frontera amb les terres de Lleida i Solsona al Nord, i termenejant amb la comarca del Bages a Llevant, és un reducte històric dels temps medievals en què Catalunya començava a ser Catalunya i on es diferenciava encara la Catalunya Vella i la Catalunya Nova. Aquest castell formava part d'aquella estructura de defensa i vigilància en aquelles noves terres catalanes i en el qual una família, els Boixadors, s'establiria per a governar aquestes terres de transició.
Nosaltres la vam conèixer ahir al vespre tot i que durant aquest estiu se'ns anava despertant el cuquet per a acostar-nos-hi i conèixer-lo ja que hem tingut forces ocasions per a contemplar-lo des de l'eix transversal quan hem anat a Calaf o Agramunt de visita.
El castell de Boixadors està situat en un turó magnífic, mirador de les properes terres de Lleida, de Calaf, de l'Anoia i els seus nous camps eòlics, del Montserrat desconegut i de les properes terres del Bages. Des d'allí es poden contemplar els boscos de pins de les rodalies, les terres rurals properes de Sant Pere Sallavinera, el campanar inconfusible de Calaf, la serra de Comiols cap al Nord, els boscos de Pinós al Solsonès...Però un cop a dalt, cal contemplar el romànic que queda de l'església de Sant Pere de Boixadors, amb campanar d'espadanya, amb obertura només a migdia, sense absidiola a la zona de llevant degut a les reformes que va patir en el pas del temps, amb arcs cecs dobles sobre el portal d'entrada... i també cal contemplar la restauració de la torre, pràcticament finalitzada i amb les dependències senyorials en procés. Si voleu fer vacances descobrint indrets de les nostres terres, feu com nosaltres!

2 comentaris:

Miquel À. Gili ha dit...

Ostres nois, amb aquests comentaris a mi també se'm desperta el cuquet

Pel que dieu el paisatge ha de ser meravellos.

que guai sempre ens ensanyeu racons del nostre país.

L'any que bé podrieu fer el De Vacances de TV3

Fins demà

Anònim ha dit...

És veritat podrieu fer el de Vacances però sense marxar del país!!!
I de passa i feu sortir...SANTA MARIA D'OLÓ!!!!

Eva