13/2/08

Més propostes per al concurs de dites...

Aquí us proposo noves dites catalanes molt adequades al temps que vivim:

-Si no vols pols no agafis l’Ave.

-Cel rogenc, pluja no, segurament!

-Metges, Jutges i Ajuntament, serveis de tercera i cues forçosament.

-Eix transversal desdoblat, carretera horrible i un altre nyap!

-Benzina verda, negoci que no es pot perdre.

-Eleccions a la vista, amenaça terrorista.

-Solar en espera, constructor que no té una pela.

N'aniré afegint a mesura que em vagi inspirant. Us han agradat?

8/2/08

Consciència ambiental, això és el que cal!

La nostra Llengua, la catalana, pateix actualment nombroses pressions de caràcter polític i electoral que la fan tremolar malgrat els esforços de molts catalanoparlants i d'algunes lleis -entre elles la d'immersió lingüística- per a contrarrestar-les. Nosaltres, que som catalans de la Catalunya Vella, i enguany que se celebra el vuit-cents aniversari del naixement del Rei Català Jaume I -ull amb la dada, Català que va néixer a Montpeller!- ens agradaria aportar alguna cosa més a la llengua que la simple utilització de la mateixa en els nostres àmbits d'actuació. Per això volem engegar un concurs de frases fetes i dites de "Nova generació", és a dir, frases fetes en Llengua Catalana que no tinguin una arrel popular i tradicional sinó que siguin de nova creació, fruit del nostre temps, del nostre pensar, dels nostres nous costums, consciències, etc.
La Irene i jo mateix, que som catalanoparlants i ens considerem conservadors de la Llengua i conservadors del Medi Ambient, volem aportar una dita o frase feta de caràcter Ambiental: "Consciència Ambiental, això és el que cal!" . Tots els que vulgueu participar-hi podeu deixar les vostres propostes i més endavant penjarem les més originals o interessants i obrirem una votació. Esperem rebre bones propostes i al final premiar la més votada amb un Regal Sorpresa!

5/2/08

"Qui no fa Carnaval, res no val" o de com no fer Carnaval ni quan vols fer-ne...

Com molt bé sabreu la majoria dels que ens coneixeu, tant jo com la Irene no som massa "Carnavaleros", però en canvi sí que ens agrada descobrir els costums de la nostra Terra, la catalana. Amb aquesta intenció, i essent conscients que estàvem fent el "salt" als nostres amics de Sallent que ens havien convitat a veure el Carnaval que segons els organitzadors "Carda més llana" de tot Catalunya, dissabte passat vam decidir anar a conèixer un dels carnavals amb més "glamour", el de Sitges. El Carnaval de Sitges és conegut per l'alt índex de "transvestisme" entre els participants, que el fan "sexy i glamurós" però també transgressor i diferent. Nosaltres no anàvem amb la idea de transgredir res però tampoc ens mereixíem el revés que vam rebre per part d'aquesta població: el dissabte de Carnaval no es fa rua de Carnaval a Sitges!¡

Vam arribar a Sitges a una hora bona per aprofitar al màxim la suposada rua de Carnaval però, oh sorpresa!, l'ambient carnavalero brillava per la seva absència. Només alguns grups de joves o families anaven disfressades i no se sentia cap "xaranga" al centre de la vila. Nosaltres vam decidir fer una mica de turisme mentre no s'engrescava la cosa. Vam anar a parar a l'Ajuntament on hi havia una exposició d'ornaments de l'estil del carnaval de Tenerife (Drag Queens) amb els seus respectius premis aconseguits en un concurs. Després vam continuar per l'emblema de l'skyline de Sitges, la seva església vora el mar, i una posta de sol magnífica que ja mirarem de penjar-vos al bloc donat que és molt maca. Allí mateix vam tirar unes fotos a unes noies dels States -com elles mateixes es van denominar-, totes elles molt eixalabrades, més o menys vestides de carnaval -de fet semblaven vestides de Halloween-. I finalment vam fer cap a una oficina de turisme que hi havia al passeig on amablement ens van confirmar les nostres sospites: "no, senyors, avui no hi ha rua, només hi ha la "batucada". Per a nosaltres va ser un bon gerro d'aigua freda i creieu-me, no va ser l'únic del capvespre ja que tot seguit va començar a ploure a bots i a barrals, i vam anar entomant l'aigua que a hores d'ara és la cosa més buscada del país.

Amb aquest afer de Carnaval ens ha quedat clar que no ens convé assistir a aquest tipus de festes encara que fem mans i mànigues per a assistir-hi, oi? Malgrat tot, vam poder gaudir d'una magnífica posta de sol al Garraf.